Doorgaan naar hoofdcontent

Workshops tijdens Sportplatform Overleg Tafeltennis

De vier workshops:

A)   Werving Jeugd/55+: mogelijkheden per vereniging
Inzake jeugd: het Sporttakplatform regelt (onder de naam “Kids aan Tafel”) voor u de contacten met de Gemeente, zorgt voor trainers/begeleiders overdag, er zijn “mobiele tafels” om scholen te bezoeken die wat verder weg liggen, de kosten zijn vrijwel nihil mits de vereniging aan een aantal voorwaarden kan/wil voldoen.
Inzake 55+: ook hier organiseert het Sporttakplatform voor u een aantal zaken zoals contacten met gemeenten en ouderenorganisaties, eventuele begeleiding overdag en assistentie m.b.t. bijvoorbeeld promotie, mede gebaseerd op “best-practices” uit verleden en lopende pilots.

B)   Competitie- en toernooien: waar liggen uw knelpunten en vragen?
Er liggen vragen bij de verenigingen, maar ook bij de werkgroepen en het afdelingsbestuur. Een greep uit deze vragen … Welke wedstrijden zijn er voor welke spelers geschikt? Op welke toernooien willen we sturen? Is de spreiding van de wedstrijden goed? Willen we meer of juist minder wedstrijden? Is de begeleiding de bottleneck?
We zien nu dat er verenigingen voor de ‘verkeerde’ toernooien inschrijven, sommige spelers ‘te vroeg’ competitie spelen, enkele toernooien te kampen hebben met een teruglopend aantal deelnemers.  Dit willen we verbeteren. Vooral door meer te sturen. Maar zeker ook door te luisteren naar de verenigingen.

A)   Train de Trainer en Kaderontwikkeling 
Gericht op talentontwikkeling (bijvoorbeeld Welpentrainingen) en verbetering van trainers; (interne) opleidingen/cursussen voor nieuwe trainers waarbij het TTO (Tafeltennis Talent Ontwikkeling, het vroegere RTC) de leiding van de workshop op zich zal nemen.

B)   Sponsoring: mogelijkheden en kansen voor 2018
Welke kansen liggen er voor uw vereniging op het gebied van fondsenwerving en kostenbesparingen; wat zijn goede voorbeelden uit de praktijk en hoe kan uw vereniging hier op inspelen? Een workshop waarbij geen hoogdravende presentatie wordt gegeven maar waarbij uw vereniging met concrete acties meteen aan de slag kan


Reacties

Populaire posts van deze blog

Eerste overleg verenigingen Sporttak Platform Tafeltennis

Gisteravond vond het eerste platform-overleg plaats in het kader van het nieuwe Sporttak Platform Tafeltennis van/namens de Provincie Limburg. 

De Limburgse tafeltennisverenigingen waren te gast bij ISBC in Echt. Directeur eigenaar Remco Sijben was de gastheer van het Limburgse Tafeltennis.

Onderdelen van overleg waren de nieuwe aanpak van de werving van jeugd, sportaanbod, competitievormen, Fifty-ViTT, Tafeltennis Talent Ontwikkeling ( TTO ), sponsoring en events. Na de pauze werd in twee werkgroepen nog verder gediscussieerd over de diverse onderwerpen.

Nederland wint 6 landen kadetten toernooi

Het Nederlands tafeltennis jongens kadetten team heeft voor het eerst sinds 2010 weer het zes landen kadetten toernooi gewonnen. Nederland bleef in het teamtoernooi ongeslagen.

In Bad Blankenburg ( Duitsland ) werd van 25 t/m 27 mei het 6 landen kadetten toernooi gespeeld. Het toernooi is een jaarlijkse samenwerking tussen Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Denemarken.

Barry Berben en Jelle Moris van TTO Limburg maakten deel uit van het door bondscoach Titus Damsma geselecteerde Team NL voor het toernooi. De Nederlandse afvaardiging bestond verder uit Gabrelius Camara, Milo de Boer en Floris zur Mühlen.

Eindstand:Foto's Rob de Ruiter

Limburgse medailleregen tijdens NJK-A 2018

Zondag werden in Nijmegen de Nationale Jeugd Kampioenschappen 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis was zeer succesvol tijdens dit kampioenschap en zorgde voor een ware medailleregen. 

Bij de meisjes junioren won Rachel Gerarts ( Heerlen ) goud door de finale te winnen van Karlijn van Lierop ( Westa ). Brons was er voor Sharon Janssen. Het meisjes junioren dubbel was een prooi voor Karlijn van Lierop samen met Sharon Janssen.

Bij de jongens kadetten enkel won Kas van Oost ( Red Stars Venray ) door de finale te winnen van Jelle Moris ( Westa ). Bij de jongens kadetten dubbel was er goud voor het Westa duo Barry Berben en Jelle Moris. 

Bij meisjes kadetten toernooi stond Emma van der Zanden op de hoogste trede van het podium om goud in ontvangst te nemen.

Tijdens het zaterdag gespeelde NJK-B won Daantje Lommen goud bij de meisjes junioren en Kenji van Enckevort bij de meisjes welpen.