Doorgaan naar hoofdcontent

EJK, meisjes junioren promoveren

Team NL tijdens het EJK in Cluij
Van 15 tot en met 24 juli werd in het Roemeense Cluij het Europees Jeugd Kampioenschap 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis was met Rachel Gerarts, Karlijn van Lierop, Barry Berben en Emma van de Zanden goed vertegenwoordigd in Team NL 

Marcel Kraa ( NTTB coach ) blikt vanuit Roemenië terug op de prestaties van de diverse Nederlandse teams. ( Bron, NTTB ).

Meisjes junioren
De jongedames eindigden op een zeer verdienstelijke 13e  plaats. Hierdoor promoveerden ze naar de 1ste categorie. "Er is progressie geboekt en dat is goed. De junioren zijn gepromoveerd naar de 1ste categorie, een fraaie prestatie van Shuohan Men, Karlijn van Lierop, Yoeke Gunsing en Rachel Gerarts", aldus Marcel Kraa.

Meisjes kadetten

De meisjes kadetten eindigden op de 18de de plaats. "De kadetten presteerden beter dan vorig jaar en liepen promotie op een haar na mis", aldus Marcel Kraa. 

Jongen kadetten
Door een nipte 3-2 nederlaag tegen Zweden besloten de jongens kadetten het toernooi op een 16e plaats. Hierdoor greep het team van Titus Damsa net naast promotie naar de 1ste categorie. "De jongens kadetten waren wat mij  betreft de grote verrassing. Ze hebben gevochten als leeuwen maar zijn vergeten zichzelf te belonen. Hebben matchpoints gehad voor promotie. Prima toernooi gespeeld. De jongens mogen trots zijn op hun verrichtingen", stelt Kraa.

Jongens junioren
Het team van Michel de Boer is op de 35e plek geëindigd. Marcel Kraa: "Vooraf waren we vooral benieuwd waar de junioren stonden internationaal gezien. Met een 35e plek stellen ze wat teleur. Er had wellicht wat meer ingezeten. In de groepsfase hebben de jongens junioren goed niveau laten zien. Helaas in het vervolg werd het wat minder."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Seizoensvoorbereiding Westa/TTO Limburg

Zoals gebruikelijk organiseert Westa/TTO Limburg een seizoensvoorbereiding een aanloop naar het nieuwe tafeltennisseizoen. Graag informeren we jullie over de data van deze seizoensvoorbereiding. Zoals gebruikelijk starten we met een voorbereidingsweek. Het doel van deze voorbereidingsweek is om de training- en fysieke belasting op te bouwen richting het nieuwe seizoen. Middels deze gefaseerde opbouw hopen wij na een vakantieperiode blessures en overbelasting van spelers tegen te gaan. Voorbereidingsweek: 6 t/m 10 augustus Officiële trainingsweek: 13 t/m 17 augustus Start reguliere clubtrainingen: 20 t/m 24 augustus Daarnaast zijn we voornemens om in de week van 13 t/m 17 augustus weer een TTO Symposium te organiseren voor spelers en ouders. Noteer bovenstaande data in jullie agenda! De officiële uitnodigingen volgen later. 

Anna Peters tweede tijdens internationaal toernooi in Namen

Gisteren 31 oktober en vandaag 1 november werd in Namen het internationale jeugdtoernooi gespeeld met de naam Les Internationaux des Jeunes de la Ville de Namur (Belgique).  Anna Peters speelde als 13- jarige speelster  in de categorie meisjes kadetten ( onder 15 jaar ) en eindigde in deze leeftijdsklasse op een schitterende tweede plaats.  Na een seizoen vol blessureleed ( dat hierdoor volledig verloren ging ),  is deze zilveren medaille op dit vooraanstaande internationaal toernooi natuurlijk een prestatie van formaat van Anna en haar coach Rob Kremers.  Foto: Rob de Ruiter.

Anne-Fleur Hamaekers debuteert in Nederlands pupillenteam

Afgelopen week debuteerde Anne-Fleur Hamaekers in het Nederlands pupillenteam tijdens het 5- landen Pupillentoernooi in Luxemburg.  Het toernooi is een samenwerkingsverband tussen verschillende bonden. Teams van de Duitse deelstaten Niedersachsen en B aden Württemberg , een gemengd team van Zwitserland, Luxemburg en Nederland spelen jaarlijks vier dagen lang trainingen en wedstrijden.  Onder leiding van bondscoaches Titus Damsma en Martijn Spithoven speelde Anne-Fleur maar liefst 12 wedstrijden.  Anne-Fleur kijkt met tevredenheid terug op haar debuut.  Van harte gefeliciteerd Anne-Fleur! Dat er nog veel mogen volgen!