Doorgaan naar hoofdcontent

EJK, meisjes junioren promoveren

Team NL tijdens het EJK in Cluij
Van 15 tot en met 24 juli werd in het Roemeense Cluij het Europees Jeugd Kampioenschap 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis was met Rachel Gerarts, Karlijn van Lierop, Barry Berben en Emma van de Zanden goed vertegenwoordigd in Team NL 

Marcel Kraa ( NTTB coach ) blikt vanuit Roemenië terug op de prestaties van de diverse Nederlandse teams. ( Bron, NTTB ).

Meisjes junioren
De jongedames eindigden op een zeer verdienstelijke 13e  plaats. Hierdoor promoveerden ze naar de 1ste categorie. "Er is progressie geboekt en dat is goed. De junioren zijn gepromoveerd naar de 1ste categorie, een fraaie prestatie van Shuohan Men, Karlijn van Lierop, Yoeke Gunsing en Rachel Gerarts", aldus Marcel Kraa.

Meisjes kadetten

De meisjes kadetten eindigden op de 18de de plaats. "De kadetten presteerden beter dan vorig jaar en liepen promotie op een haar na mis", aldus Marcel Kraa. 

Jongen kadetten
Door een nipte 3-2 nederlaag tegen Zweden besloten de jongens kadetten het toernooi op een 16e plaats. Hierdoor greep het team van Titus Damsa net naast promotie naar de 1ste categorie. "De jongens kadetten waren wat mij  betreft de grote verrassing. Ze hebben gevochten als leeuwen maar zijn vergeten zichzelf te belonen. Hebben matchpoints gehad voor promotie. Prima toernooi gespeeld. De jongens mogen trots zijn op hun verrichtingen", stelt Kraa.

Jongens junioren
Het team van Michel de Boer is op de 35e plek geëindigd. Marcel Kraa: "Vooraf waren we vooral benieuwd waar de junioren stonden internationaal gezien. Met een 35e plek stellen ze wat teleur. Er had wellicht wat meer ingezeten. In de groepsfase hebben de jongens junioren goed niveau laten zien. Helaas in het vervolg werd het wat minder."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Feestje voor Limburgs tafeltennis op Nationale A-jeugd Ranglijst toernooi

Zondag werd in Tilburg het Nationale A-jeugd Ranglijsttoernooi 2018 gespeeld. Aan het einde van de dag kon de Limburgse vlag in top. Een groot aantal medailles gingen naar het Limburgse talent team.

Bij de jongens gingen de eerste jaars junioren Barry Berben en Jelle Moris met de eerste en de derde plaats aan de haal. Barry Berben won de finale van Elwin Huiden ( 3-2 ). Jelle Moris won met 3-0 van Colin Ligt de strijd om het brons.

Bij de meisjes junioren werd Emma van der Zanden tweede na verlies in de finale tegen Emine Ernst. Karlijn van Lierop werd derde na winst ( 3-1 )tegen Dobrila Jorguseska.

De eerste plaats bij de meisjes kadetten was voor Anna Peters. Zij won in vijf games van Fleur Hoogeveen. Anne-Fleur Hamaekers werd derde bij de meisjes welpen.

Bij de jongens kadetten won Kas van Oost de finale en werd Jim Hendrix vierde. Kenji van Enckevort werd vierde bij de jongens welpen.


Limburgse medailleregen tijdens NJK-A 2018

Zondag werden in Nijmegen de Nationale Jeugd Kampioenschappen 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis was zeer succesvol tijdens dit kampioenschap en zorgde voor een ware medailleregen. 

Bij de meisjes junioren won Rachel Gerarts ( Heerlen ) goud door de finale te winnen van Karlijn van Lierop ( Westa ). Brons was er voor Sharon Janssen. Het meisjes junioren dubbel was een prooi voor Karlijn van Lierop samen met Sharon Janssen.

Bij de jongens kadetten enkel won Kas van Oost ( Red Stars Venray ) door de finale te winnen van Jelle Moris ( Westa ). Bij de jongens kadetten dubbel was er goud voor het Westa duo Barry Berben en Jelle Moris. 

Bij meisjes kadetten toernooi stond Emma van der Zanden op de hoogste trede van het podium om goud in ontvangst te nemen.

Tijdens het zaterdag gespeelde NJK-B won Daantje Lommen goud bij de meisjes junioren en Kenji van Enckevort bij de meisjes welpen. 


Portugal Junior & Cadet Open

Van 27 -30 november wordt in het Portugese Guimarães het Portugal Junior & Kadetten Open kampioenschap in het ITTF Junior Circuit gespeeld.

Deelnemers voor het Limburgse tafeltennis zijn Barry Berben bij de jongens junioren, Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden bij de meisjes junioren en Anna Peters bij de meisjes kadetten.

Emma van der Zanden en Emine Ernst bereikten in het meisjes junioren dubbelspel de kwart finale. Anna Peters reikte in het enkelspel bij de meisjes kadetten tot de beste 32.  Met haar partner Chana van der Venne speelde Anna in het dubbelspel meisjes kadetten bij de laatste 16.