Doorgaan naar hoofdcontent

Succes TTO jeugd in Linz

Jelle Moris en Barry Berben in Linz
In Linz werd afgelopen weekeinde het jaarlijkse vierdaagse internationale Paastoernooi gespeeld. Aan het toernooi deden 400 spelers en speelsters mee uit 20 landen. Er werden 1000 wedstrijden per dag gespeeld op 63 tafels. Op het EJK na is dit event het grootste tafeltennis toernooi van Europa.

In 2016 werden Barry Berben en Jelle Moris tijdens het team toernooi van de Open Oostenrijkse Jeugd Kampioenschappen zevende bij de kadetten. Dit jaar bereikten Barry en Jelle de finale van het toernooi. Met als uiteindelijke eindresultaat het podium en een zilveren medaille.

Onze felicitaties gaan uit naar het talent ontwikkeling opleidingsteam met Remi en Linan, naar het succesvolle talent team met Barry, Jelle en coach Jorg. En Westa, de provincie Limburg, de NTTB, Yvonne en Daan van Helwegen & Peters die dit allemaal mede mogelijk maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

TTO Symposium 2017

Donderdagavond vond het eerste TTO Symposium plaats in Wessem. De deelnemers werden geïnspireerd en geïnformeerd over Tafeltennis Talent Ontwikkeling in Limburg.
Thema's en lezingen van deze avond waren:
Fysieke training en blessurepreventie binnen het tafeltennis. Gepresenteerd door Daan Sliepen en Yvon Bruyn van Helwegen & PetersBeweging/videofeedback en analyse in de (tafeltennis)sport. Een inspirerende inleiding door Bob Perik en Sander Schreven van Innosportlab Eindhoven.Voeding in de sport en toegespitst op het tafeltennis gepresenteerd met voorbeelden en ervaringen door oud tafeltennis international Nicky van Pol-ZetsenOmgaan met winst en verlies door Fortuna-Sittard pedagoog Danny van der Weerden

Eerste overleg verenigingen Sporttak Platform Tafeltennis

Gisteravond vond het eerste platform-overleg plaats in het kader van het nieuwe Sporttak Platform Tafeltennis van/namens de Provincie Limburg. 

De Limburgse tafeltennisverenigingen waren te gast bij ISBC in Echt. Directeur eigenaar Remco Sijben was de gastheer van het Limburgse Tafeltennis.

Onderdelen van overleg waren de nieuwe aanpak van de werving van jeugd, sportaanbod, competitievormen, Fifty-ViTT, Tafeltennis Talent Ontwikkeling ( TTO ), sponsoring en events. Na de pauze werd in twee werkgroepen nog verder gediscussieerd over de diverse onderwerpen.

Nederland wint 6 landen kadetten toernooi

Het Nederlands tafeltennis jongens kadetten team heeft voor het eerst sinds 2010 weer het zes landen kadetten toernooi gewonnen. Nederland bleef in het teamtoernooi ongeslagen.

In Bad Blankenburg ( Duitsland ) werd van 25 t/m 27 mei het 6 landen kadetten toernooi gespeeld. Het toernooi is een jaarlijkse samenwerking tussen Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Denemarken.

Barry Berben en Jelle Moris van TTO Limburg maakten deel uit van het door bondscoach Titus Damsma geselecteerde Team NL voor het toernooi. De Nederlandse afvaardiging bestond verder uit Gabrelius Camara, Milo de Boer en Floris zur Mühlen.

Eindstand:Foto's Rob de Ruiter