Doorgaan naar hoofdcontent

TTO Limburg Symposium 2018

Op donderdag 16 augustus vindt tijdens de trainingsweek de tweede editie van het TTO Symposium plaats. Voor dit symposium worden aangesloten clubs, spelers en ouders, trainers en andere betrokkenen uitgenodigd.

Het TTO Symposium heeft een informatief karakter met kennisoverdracht als doel. Tijdens dit symposium willen we jullie op een laagdrempelige manier inspireren en informeren over belangrijke thema’s binnen talentontwikkeling. 

Via deze weg willen wij u informeren en van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij het TTO Symposium op donderdag 16 augustus van 19.00-21.00 uur. Locatie is tafeltenniscentrum Wessem (Kloosterlaan 6B Wessem).

Wij verzoeken u tijdig, uiterlijk maandag 13 augustus kenbaar te maken of u aanwezig bent. Inschrijven dient te gebeuren via tto@nttblimburg.nl  

Workshop en sprekers:

1.   Inleiding TTO Limburg
Een korte inleiding en stand van zaken over de voortgang op het werkplan TTO 2016-2020.

2.   De cruciale rol van de ouder bij talentontwikkelingDe rol van ouders blijkt binnen de sport steeds crucialer. Ze zijn immers diegenen die veel bekostigen, met sporters meereizen, keuzes maken en die er enorm veel tijd en energie er in steken. Ook bij tafeltennistalenten zien we dat ouders veel positieve, maar ook negatieve invloeden hebben op de ontwikkeling van het talent. Lambert Schuurs, oud tophandballer en vader van Demi (toptennisster), Perr (voetballer van Ajax) en Fleau (handbalster Sittardia) deelt op donderdag 16 augustus zijn visie en ervaringen op het omgaan met (top)sportende kinderen. https://www.trouw.nl/home/in-huize-schuurs-draait-alles-om-de-bal~aa25949a/
Lambert Schuurs, oud- tophandballer en recordinternational van het Nederlands handbalteam is tegenwoordig assistent trainer bij OCI LIONS. Het kan geen toeval zijn dat alle drie zijn kinderen topsport bedrijven. Zoon Perr Schuurs maakte afgelopen seizoen de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Dochter Demi wint de ene naar de andere dubbeltitel in het internationale tenniscircuit en dochter Fleau handbalt in het eerste damesteam van Sittardia.
3.   Demonstratie van een nieuw video (analyse)systeem binnen de tafeltennissport
Videoanalyse is bijna niet meer weg te denken uit de zwemsport. Sander Schreven en Bob Perik reizen regelmatig met o.a. Ranomi Kromowidjojo door het internationale zwemcircuit. Hun werkzaamheden en expertise kan het verschil zijn tussen goud en zilver op de Olympische spelen. Ondanks de technisch zeer complexe sport is videoanalyse in de tafeltennissport nog een grote onbekende. Sander en Bob ontwikkelen momenteel een videosysteem dat ook tafeltennissers gaat helpen in hun uitdaging naar dé perfecte techniek! Tijdens deze avond wordt een eerste demonstratie gegeven! https://decorrespondent.nl/3001/dankzij-deze-denktank-zwemt-kromowidjojo-in-rio-de-race-van-haar-leven/265012803165-aa6fe44e  

Bob Perik werkt als werkt als Java Software Engineer bij InnoSportLab Eindhoven. Hij werkt aan innovatieve technologie om zwemslagen van zwemmers te perfectioneren. Sander Schreven is als bewegingswetenschapper en videoanalist verbonden aan het InnoSportLab Eindhoven en de nationale zwemploeg en helpt top zwemmers om hun techniek tot in perfectie uit te laten voeren

Reacties

Populaire posts van deze blog

Feestje voor Limburgs tafeltennis op Nationale A-jeugd Ranglijst toernooi

Zondag werd in Tilburg het Nationale A-jeugd Ranglijsttoernooi 2018 gespeeld. Aan het einde van de dag kon de Limburgse vlag in top. Een groot aantal medailles gingen naar het Limburgse talent team.

Bij de jongens gingen de eerste jaars junioren Barry Berben en Jelle Moris met de eerste en de derde plaats aan de haal. Barry Berben won de finale van Elwin Huiden ( 3-2 ). Jelle Moris won met 3-0 van Colin Ligt de strijd om het brons.

Bij de meisjes junioren werd Emma van der Zanden tweede na verlies in de finale tegen Emine Ernst. Karlijn van Lierop werd derde na winst ( 3-1 )tegen Dobrila Jorguseska.

De eerste plaats bij de meisjes kadetten was voor Anna Peters. Zij won in vijf games van Fleur Hoogeveen. Anne-Fleur Hamaekers werd derde bij de meisjes welpen.

Bij de jongens kadetten won Kas van Oost de finale en werd Jim Hendrix vierde. Kenji van Enckevort werd vierde bij de jongens welpen.


Portugal Junior & Cadet Open

Van 27 -30 november wordt in het Portugese Guimarães het Portugal Junior & Kadetten Open kampioenschap in het ITTF Junior Circuit gespeeld.

Deelnemers voor het Limburgse tafeltennis zijn Barry Berben bij de jongens junioren, Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden bij de meisjes junioren en Anna Peters bij de meisjes kadetten.

Emma van der Zanden en Emine Ernst bereikten in het meisjes junioren dubbelspel de kwart finale. Anna Peters reikte in het enkelspel bij de meisjes kadetten tot de beste 32.  Met haar partner Chana van der Venne speelde Anna in het dubbelspel meisjes kadetten bij de laatste 16.

Barry Berben en Jelle Moris winnen Limburgse senioren titels

Barry Berben is zaterdagmiddag in Panningen Limburgs kampioen geworden in het senioren enkelspel. In het dubbelspel ging de Limburgse titel naar het duo Barry Berben en Jelle Moris.

Barry Berben won de eindstrijd in het enkelspel simpel in drie games van Tom Thijssen. Tom Thijssen was in de halve finale in vijf games de baas over Jelle Moris. Berben won in vijf games van Njoroge Kang'ethe.

In het dubbelspel wonnen Barry Berben en Jelle Moris van het duo Tom Thijssen en Manuel Piepmeyer. Na een 1-2 achterstand in games werd door Barry en Jelle in vijf games alsnog aan het kortste eind getrokken.